Suomi-neidon tarina - Essut

Go to content

Suomi-neidon tarina

    
ESSUT JA SUOMI-NEIDON TARINA
Viihdekuoro Essut on ollut vilkkaasti liikkeellä kevään aikana. On juhlistettu lauluin useita mm. suurten ikäluokkien tasavuotissyntymäpäiviä. Veteraanit olivat puolestaan yleisönä Lottamuseolla 10.3., jolloin ohjelma sisälsi tuttuja vanhoja laulelmia kuten esimerkiksi miltei Essujen tavaramerkiksi muodostunut Sataman valot. Kuoroa johtaa ja koulii edelleen Arja Virtanen-Haapasalmi.
Tuusulan SPR:n osasto ehdotti vuoden vaihteen tienoilla, että omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa koteihin järjestettäisiin pienimuotoisia laulutuokioita. Essut ottivat asiasta kopin ja  organisoi kuorolaistrion kotikäyntejä, joista ovat saaneet hyvän mielen niin kuulijat kuin laulajatkin. Kodeissa on viritetty tuttuja lauluja myös yhdessä. Suomen juhlavuoteen liittyen yhdessä laulettu Kotimaani ompi Suomi on nostanut kosteutta silmäkulmiin puolin ja toisin.  
Essuilla, naiskuoro kun on, on ollut myös jo vuosia tapana avustaa jumalanpalveluksessa Marianpäivänä. Niinpä tänäkin keväänä soi Tuusulan kirkossa mm. Mozartin Ave verum corpus.
Kevään todellinen koitos on kuitenkin konsertti Suomi-neidon tarina. Sitä rakennetaan tiistaina 16.5. valmistuvaksi ja esitettäväksi Tuusulan Mikkolan koululla, Pähkinämäentie 215, klo 19. Se on Essujen panos juhlavuoden ohjelmatulvaan. Luvassa on naisnäkökulmaa arkisesta aherruksesta rakkauden tuskaan ja riemuun – unelmoivasta tytöstä kipakkaan akkaan. Tuttuun tapaan Essut eivät tyydy pelkkään laulamiseen. Yllätyksiä on luvassa ja tarjoilukin pelaa. Koko paketti 15 euron lipulla aikuiselle. Alle 12-vuotiaat vitosella. Essuilta tai ovelta.
Teksti: Arja Korkiavuori
Kuva: Matias Korkiavuori
Back to content